Loading...

Süssünk egészségesen - 2 ízletes recept, amelyektől összefut a nyál a szájban

2020-09-22 11:07

Szintén úgy gondolja, hogy teli gyomorral minden jobban megy? 3 érdekes sütemény receptet készítettünk Önnek, amelyek amellett, hogy ízletesek, egészségesek is:

Házi túrós tarkedli:

Hogy kezdődhetne jobban a víkend, mint hogy finom tarkedli illat tölti be a lakást és csiklandozza orrunkat? Olvassa el az egészséges változatra vonatkozó utasításokat (az értékek 1 főre szólnak):

- 100 g alacsony zsírtartalmú túró

- 1 tojás

- 20g zabliszt

Az alapanyagokból egyszerűen keverje össze a tésztát kézzel, nem kell bepiszkítani a mixert. A tarkedlit repceolajban süsse ki és ízlés szerint díszítse, ideális esetben szezonális gyümölcsökkel - a tésztában lévő túrótól biztosan jóllakik.

A könnyebb elkészítéshez biztosan jól jön a szilikon tarkedli sütőforma, amellyel olyan szimmetrikus, kis tarkedliket készít, mint a futószalagon :-)

Sárgarépás muffin:

Az összetevők a következök (a kész tészta kb. 12 formába elég):

- 200g sima liszt + sütőpor

- 100g reszelt sárgarépa 

- 100g reszelt alma - az ízesítéshez holland kakaó és / vagy fahéj

Az egyik tálban keverje össze a fenti hozzávalókat, a másikban verjen fel egy tojást tejjel és kevés olvasztott vajjal. Ezután keverje össze a tésztát, és töltse meg a muffin formákat ⅔ magasságig.

Végül süsse 15-20 percig 190 fokon, míg a muffinok megpuhulnak.

Amikor pedig tízórait visz a munkahelyére, tartsa frissen süteményét ezekkel, az élemiszerre alkalmas, szilikon fedelekkel. Köszönjük, hogy elolvasta, és jó étvágyat kívánunk!

Eva a Lyke-tól